Loading...
 Start Page
 
logo
logo

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Με την ψήφο όλων των πολιτών οι πρωταγωνιστές του 2020 είναι το υγειονομικό  προσωπικό που υπηρέτησε τον άνθρωπο σε αυτή την ανελέητη μάχη.
Γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, καθαρίστριες, διοικητικό και άλλο προσωπικό ενωμένοι βάδισαν και βαδίζουν αγόγγυστα αυτό το ακανθώδες μονοπάτι.

Η κοινωνία ανέδειξε σε Πρόσωπα της Χρονιάς, το υγειονομικό προσωπικό που έδωσε τη μάχη της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το υγειονομικό προσωπικό που δεν δίστασε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο και να υπηρετήσει στα πιο κρίσιμα μέτωπα. Το υγειονομικό προσωπικό που οι συνθήκες απόλυτης απομόνωσης της νόσου το μετέτρεψαν σε γιο, κόρη, φίλο που κράτησε στην αγκαλιά του τον πάσχοντα που έδωσε τη μάχη σε κάποια κλινική κορονοϊού. Το υγειονομικό προσωπικό που με τρυφερότητα είπε το τελευταίο αντίο στον πάσχοντα που δεν κατάφερε να κερδίσει τον αδυσώπητο εχθρό και άφησε την τελευταία του πνοή σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είχε την πανελλαδική πρωτιά να αντιμετωπίσει τον περασμένο Μάρτιο τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας . Η πρώτη μάχη που δόθηκε σε πλαίσιο ενότητας, απόλυτης συνεργασίας και συνεννόησης  όλων των εμπλεκομένων είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και αποτέλεσε παράδειγμα αποτελεσματικής  οργάνωσης.

Στην ίδια μάχη έλαβε και λαμβάνει μέρος και η νοσοκομειακή κοινότητα του «Αγίου Ανδρέα»  έχοντας καταγράψει στις κλίνες της σημαντικές νίκης της ζωής. 
Δεκάδες ασθενείς πέρασαν υγιείς το κατώφλι της εξόδου των δύο νοσοκομείων μας  μετά τη φροντίδα που τους επιφύλαξε το υγειονομικό προσωπικό.
Τρία Κέντρα Υγείας, Βορείου Τομέα, Νοτίου Τομέα και Κάτω Αχαΐας ανέλαβαν καίριο ρόλο σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Σε άμεση διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας  είχαν και εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη του ελέγχου και της παρακολούθησης των ασθενών που βρίσκονται σε κατ οίκον νοσηλεία. Παράλληλα έχουν οργανώσει τμήματα διενέργειας τεστ για κορονοϊό συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Το προσωπικό τους ανέλαβε επίσης  το έργο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της περιοχής για τη σωστή λήψη των μέτρων προστασίας. Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα που είναι αυτό του εμβολιασμού του πληθυσμού.  

Η σωτήρια σειρήνα του στόλου του ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας ήχησε εκατοντάδες φορές από τον περασμένο  Μάρτιο που ο άγνωστος εχθρός εισέβαλε στη χώρα μας. Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα όλο το 24ωρο και έσπευδαν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπου καλούσε το καθήκον. Ηταν οι πρώτοι που έρχονταν αντιμέτωποι με τον ασθενή και  καλούνταν στο πλαίσιο μιας άρτιας και ιδιαίτερα λεπτής προσέγγισης να τον μεταφέρουν με όλους τους προβλεπόμενους όρους ασφάλειας στα νοσοκομεία.
Αθόρυβα και συντονισμένα έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν  στο σύνολο των περιστατικών.  Η σειρήνα συνεχίζει να σφυρίζει μεταφέροντας την ελπίδα της ζωής.

Σε όλους αυτούς σφίγγουμε με απέραντη ευγνωμοσύνη το χέρι τους και τους απευθύνουμε το πιο θερμό χειροκρότημα!!! 

Χρυσός ΧορηγόςΑσημένιοι Χορηγοί

  

    


Υποστηρικτές

           
         


         

Official Broadcaster

Βιντεογράφηση Υποψηφίων:
Χρήστος Κεϊμαλής, Σκηνοθέτης/Video Creator


Φωτογράφηση  Υποψηφίων:
Γιώργος Τουλιάτος, Φωτογράφος© Copyright 2014 - 2022 Πρόσωπα της Χρονιάς