Loading...
 Start Page
 
logo
logo

Οι μεγάλοι Νικητές 2018

Το χειροκρότημα ήταν από μόνο του μια βράβευση. Και ήχησε πολλές φορές δυνατά, καθώς από τη σκηνή του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου διαδέχονταν ο ένας τον άλλον οι αχαιοί που ξεχώρισαν για πράξεις και πρωτοβουλίες μέσα στο 2018, στη Προσώπων της Χρονιάς που διοργάνωσε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

 

Μία βραδιά ιδιαίτερα συγκινητική και ταυτόχρονα χαρούμενη. Μία βραδιά όπου ακούστηκαν ιστορίες ανθρώπων, εξομολογήσεις, αυθόρμητα ξεσπάσματα, κομπιασμένες φωνές, ευχές, προσωπικές δεσμεύσεις.

Οι βραβεύσεις του καθιερωμένου πλέον θεσμού, δεν είναι παρά μια αφορμή για να δοθεί βήμα σε πρόσωπα και ομάδες που πίστεψαν σε μια αξία και έδωσαν τον καλό εαυτό τους για να της δώσουν σάρκα και οστά. Και αυτό το αναγνωρίζουν πλέον όλοι.

Η φωταγώγηση προς την κατεύθυνση αυτών των αχαιών, όσων βραβεύτηκαν αλλά και όσων προτάθηκαν, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση, αλλά έχει χαρακτήρα κινητροδότησης. Ώστε να έχουμε και άλλες, και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Στην κοινωνία, στην εργασία, στον πολιτισμό, στην υγεία, την εκπαίδευση, την καινοτομία, τον αθλητισμό.

Κοινός παρονομαστής, φέτος ήταν η Πρόοδος. Στην αξία αυτή ήταν προσανατολισμένη η εκδήλωση για τη βράβευση των Προσώπων του 2018. Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς κλήθηκαν να καταθέσουν σκέψεις στο άκουσμα της λέξης και της προτροπής.

 

Η βραδιά επεφύλασσε μια ανακοίνωση από τη πλευρά των διοργανωτών. Η «Πελοπόννησος», που είναι σταθερά ο διοργανωτής της διαδικασίας ανάδειξης και βράβευσης των Προσώπων της χρονιάς, συνέστησε το Ινστιτούτο «Πρόσωπα» που θα αναλάβει αφενός τη διοργάνωση στο εξής, αφετέρου θα προχωρήσει σε ειδικές εκδηλώσεις, στραμμένες στα ζητήματα της πόλης, με διαρκή στόχο τη σύμπραξη των προσώπων, των πυρήνων και των φορέων της πόλης και του νομού. Φέτος, όπως είπε ο εκδότης της «Π» Θεόδωρος Λουλούδης, προχωράμε το Ετος Πάτρας, με την ευκαιρία των Παράκτιων Αγώνων, αλλά και ειδικών επετείων με σημασία.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ελένη Κίτσιου και ο Κωνσταντίνος Μάγνης, την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Μίλτος Νίκας, ενώ την βραδιά έντυσαν μουσικά οι Opera Chaotique με το ύφος τους που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό τραγούδι και το μουσικό θέατρο κερδίζοντας το κοινό. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν η Μαρία Αλανιάδη και η Δήμητρα Αλεξοπούλου.

 

 

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ «εκτός συναγωνισμού», πήραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Εκ μέρους της οργάνωσης, ο Απόστολος Βεΐζης μίλησε για τις τεράστιες μάχες που δίνουν οι Γιατροί, κόντρα όχι μόνο στη φύση των προβλημάτων που εθελοντικά αντιμετωπίζουν, αλλά και στη γραφειοκρατία ή και στη βία. Η βράβευση αυτή είπε «μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας».

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΠΡΟΣΩΠΟ

>«ΤΟΛΜΗΣΤΕ να ζήσετε τη ζωή σας» ήταν η καθηλωτική συμβουλή που έδωσε στο κοινό η Παναγιώτα Τακτικού. Η ίδια τόλμησε: Είχε προοπτικές για άλλη καριέρα μέσα από τις σπουδές της στο Χάρβαρντ. Αλλά προτίμησε να ασχοληθεί με τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Γεράσιμος Φεσσιάν, καταξιωμένος από τον ακτιβισμό του υπέρ των πολιτών που βιώνουν αποκλεισμό, δεσμεύθηκε ότι μέσα στο 2019 θα προσπαθήσει ώστε να προσφέρει περισσότερα.

>Ο Περικλής Νταβλούρος, ο γιατρός που έσωσε μια ανθρώπινη ζωή στον δρόμο, πέφτοντας πάνω σε πολίτη που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα αφιερώνοντας το βραβείο του στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και σε όλον τον υγειονομικό μηχανισμό που μάχεται υπό σκληρές συνθήκες για τον ασθενή και τον άνθρωπο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΟΜΑΔΑ

>ΟΙ Εθελοντες Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού φώτισαν το Συνεδριακό με τη χαρά τους για την τιμή που τους έγινε και δεσμεύθηκαν ότι αυτό το βραβείο θα τους εμπνεύσει για να συνεχίσουν τη δράση τους με μεγαλύτερη δύναμη.

 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΠΡΟΣΩΠΟ

ΕυΆγγελος Καραθάνος, που κατηύθυνε την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης σε καλλιέργειες πρόταση -ίσως- αποκλειστικής παγκόσμιας καινοτομίας.είπε ότι κίνητρό του ήταν ο τόπος του

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΟΜΑΔΕΣ

>ΠΡΟΣΩΠΑ νέας εποχής,

οι ομάδες Mindspace, που εξήγησαν ότι μέριμνά τους είναι να φέρνουν πιο κοντά τους φοιτητές μας προς τον κόσμο της αγοράς,

και InterMediaKT, που κατέθεσαν έναν μικρό ύμνο στις δυνατότητες που θα δίνουν για την πόλη τα ανοιχτά μυαλά.

 

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Βάνα Μπεντεβή, που έκανε αγώνα για την ανάδειξη της Συμφωνίας της Βοστίτσας, ως καθοριστικού προεπαναστατικού γεγονότος, μίλησε τη σημασία της επιστροφής στις ρίζες

> Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αθηνά Κακουρή δεν μπορέσε να παραβρεθεί στην απονομή της , εστεθλε όμως ένα θερμό ευχαριστήριο χαιρετισμό

Χαρά Παπαδάτου- Γιαννοπούλου που βραβεύτηκε για το «Πατρώ», συνέστησε να προχωρήσει η πόλη στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού της σχεδίου.

>Το πιο ηχηρό χειροκρότημα της βραδιάς, πήγε στον Παναγιώτη Γραμματσούλια, τον πολίτη που με πενιχρά μέσα δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, έχοντας ο ίδιος πενθήσει γιο. Συγκλόνισε ακόμα περισσότερο η επιλογή του να μην πει σχεδόν τίποτα, πέρα από ευχές.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΟ

>Συγκινημένη και αυθόρμητη παρέλαβε το βραβείο της η Γεωργία Πετροπούλου, του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΟΜΑΔΑ

>ΓΛΥΚΙΑ αγάπη για την πόλη, κατέθεσε ο Σύλλογος των Ζαχαροπλαστών Αγ. Παντελεήμων

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / ΠΡΟΣΩΠΑ

>Η εικαστικός Μαρία Γούτα, που άπλωσε φτερά σε διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα, είπε ότι χρειάζεται εμμονή και επιμονή η διάκριση. Ένω η 2η Βραβευθείσα Αγγελική Καραγιάννη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή για λόγους υγείας 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / ΟΜΑΔΑ

>Να βγαίνουμε μπροστά για ό,τι αγαπάμε, μας είπε με ωραία αυτοπεποίθηση η μεγάλη παρέα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Αιγίου, δίνοντάς μας και την ιδέα του τίτλου για το δισέλιδο.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  / ΠΡΟΣΩΠΟ

>Σεμιναριακός μεστός λόγος υπέρ της ασφαλούς οδήγησης, από έναν νέο οδηγό οχημάτων καρτ, τον Φώτη Θωμά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  / ΟΜΑΔΑ

>Η αισιόδοξη νότα ήρθε από την ελπιδοφόρα ομάδα των νέων Κ13 του ΝΟΠ, που πλημμύρισαν την αίθουσα χαμόγελο και άφησαν αισιόδοξη προοπτική

Την εκδήλωσης διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και το νεοσύστατο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Τη βραδιά μπορείτε να βρείτε  μαγνητοσκοπημένη στο διαδίκτυο από το ioniantv.gr από το pelop.gr και το prosopaxronias.gr, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ώρα 10.30 μ.μ. και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ώρα 10.00 μ.μ. από το ΙΟΝΙΑΝ.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Wind

Coffee Island

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

 

 

 

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

   

 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
   
           


         

Official Broadcaster
© Copyright 2014 - 2022 Πρόσωπα της Χρονιάς